het-arubahuis

Publicaties

Jet Blue met dagelijkse vluchten tussen Fort Lauderdale en Aruba

Oranjestad – De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Jet Blue is recent begonnen met dagelijkse vluchten tussen Fort Lauderdale, Florida en Aruba.

De eerste vlucht kreeg een feestelijk onthaal op Luchthaven Reina Beatrix in aanwezigheid van o.a. de minister van Economische Zaken en Communicatie mr. drs. Richard Arends, CEO van Aruba Tourism Authority (ATA) Ronella Tjin Asjoe-Croes en CEO van Aruba Airport Authority (AAA) James Fazio.

Air Service Development Manager van AAA Jo-Anne Arends zei dat de Arubaanse luchthaven blij, tevreden en trots is met deze Jet Blue vlucht. ‘Jet Blue begon in 2006 met vluchten tussen Boston en Aruba en 11 jaar later is Jet Blue uitgegroeid tot één van de grote strategische partner van het Arubaanse toerisme en bijdraagt aan diversificatie van de toeristische markt’, aldus Arends is een persbericht. Volgens Arends waren AAA en ATA al geruime tijd bezig om te praten met Jet Blue voor het ontwikkelen van een derde “gateway” van de luchtvaartmaatschappij naar Aruba.

Arends legt verder uit dat deze nieuwe route twee belangrijke doelstellingen heeft. Om te beginnen zijn hierdoor meer mogelijkheden voor reizen tussen Florida en Aruba. Daarnaast biedt deze route aansluitingen met de westkust van de Verenigde Staten – San Francisco en Los Angeles en ook met andere belangrijke markten, zoals Hartford, Connecticut en Washington, DC.

Jet Blue vliegt op dit moment 11 keer per week tussen Boston en Aruba en voert14 vluchten per week uit tussen New York JFK en Aruba. Nu komt daar bovenop de zeven vluchten per week tussen Fort Lauderdale en Aruba.