het-arubahuis

Persberichten

Premier Eman beëindigt actie

Oranjestad, 17 juli 2014 - Minister-president Mike Eman van Aruba heeft hedenmiddag Arubaanse tijd zijn hongerstaking beëindigd.

De premier maakte dat zelf bekend nadat hij een bezoek had gebracht aan Gouverneur Refunjol op diens uitnodiging. Aan het gesprek ontleende minister-president Eman het vertrouwen dat het belang van het land Aruba en de Arubaanse bevolking na zeven dagen van een in omvang en intensiteit toenemend protest tegen het aanhouden van het tekenen van de begroting daarmee wordt gediend. Maandag komt er definitief uitsluitsel over de begroting waarvan de bekrachtiging meer dan 20 dagen is aangehouden door de Gouverneur.

,,Ik zie de komende ontwikkelingen met vertrouwen tegemoet", aldus de minister-president wiens mededeling de hongerstaking te beëindigen met applaus van honderden bezorgde burgers werd begroet. Premier Eman bedankte samen met zijn echtgenote de duizenden mensen die hem de afgelopen dagen hebben opgezocht om hun steun te betuigen. Zijn dank ging ook uit naar de vele steunbetuigingen die hij van tal van prominenten van binnen en buiten de landen van het Koninkrijk heeft ontvangen.

In zijn toespraak aan de menigte verzameld tegenover het historische Fort Zoutman bedankte hij de Arubaanse bevolking voor de getoonde eensgezindheid in het zeer duidelijk maken voor de hele wereld hoe belangrijk de Arubaanse autonomie is. Hierop wordt geen millimeter aan concessie gedaan, benadrukte de minister-president.

Premier Eman is volgens de minister van Volksgezondheid en medisch specialist dr. Alex Schwengle uitgeput maar verkeert hij in goede gezondheid. Hij wordt zorgvuldig begeleid in het hervatten van voeding.