het-arubahuis

Persberichten

Staande ovatie voor premier Eman na zijn TED-talk in de Ridderzaal

Den Haag – ‘Creating Sustainable Happiness’, zo luidde de titel van de presentatie van minister-president Mike Eman tijdens TEDxBinnenhof op 31 maart in de Ridderzaal. Onder het motto 'Global challenges, Dutch solutions' presenteerden de tien hem voorgaande sprekers hun 'vondst' die het waard is wereldkundig te maken.

Als bijzondere gastspreker deed premier Eman een appel op politici, ondernemers, wetenschappers en investeerders om de 'TED-talkers' te helpen hun ideeën te helpen realiseren en zo bij te dragen aan een betere wereld.
De premier was door de organisatie uitgenodigd om te vertellen hoe Aruba stap voor stap toewerkt naar een honderd procent duurzame samenleving waarbij technologische èn sociale innovatie hand in hand gaan en verhoging van welvaart niet het doel is, maar het middel om het welzijn te versterken en dat ook eerlijk over alle burgers te verdelen. Of zoals hij het samenvatte: Niet alleen vijfsterrenhotels voor de toeristen, maar ook vijfsterren scholen, vijfsterren gezondheidszorg, vijfsterren woonwijken etc. TEDxBinnenhof werd vanuit vele tientallen locaties in de wereld via een livestreamverbinding met de Ridderzaal gevolgd.

Bekijk hieronder de TED-talk van minister-president Mike Eman:

TEDxBinnenhof MP Eman