het-arubahuis

Persberichten

Aruba als proeftuin voor de wereld

Den Haag – Mike Eman, minister-president van Aruba, is de afsluitende spreker tijdens TEDxBinnenhof op 31 maart, zo heeft de organisatie bekend gemaakt.

 TEDxBinnenhof is het moment in het jaar dat Nederlandse uitvindingen en initiatieven worden gepresenteerd aan een exclusief publiek in de Ridderzaal volgens het TEDx format. Dit format daagt sprekers uit om in een korte tijd op een inspirerende manier hun ideeën te delen die de wereld kunnen veranderen. Alle lezingen worden door middel van camera's geregistreerd en daarna via internet gratis verspreid. Sommige van die 'talks' zijn al miljoenen keren bekeken.

Initiatiefnemer Jim Stolze: "We zijn enorm verheugd met de komst van Mike Eman naar ons evenement. Van verschillende kanten werden wij getipt over Aruba en hun droom voor het eiland. Het feit dat Nederlandse instellingen als TNO en TUDelft zich inzetten om die droom te realiseren, gaven voor ons de doorslag om de minister president uit te nodigen om zijn kijk op het thema 'Global Challenges, Dutch Solutions' toe te lichten. Aruba is in die zin echt een proeftuin van de wereld als het gaat om positieve verandering."

Eman-spreker-TEDxBinnenhof003 Eman-spreker-TEDxBinnenhof002 Eman-spreker-TEDxBinnenhof001