het-arubahuis

Persberichten

Dit jaar nog pre-clearance voor privé vliegtuigen VS

Den Haag – Dit jaar nog moet de pre-clearance voor privé vliegtuigen die tussen Aruba en de Verenigde Staten vliegen rond zijn.

Dat werd besproken tussen premier Mike Eman en de Amerikaanse consul generaal James Moore.

Premier Eman ziet de bijdrage van privé vliegtuigen aan de economie als groot en een pre-clearance helpt bij het vergemakkelijken van het immigratieproces. Er is sprake van een toename van het aantal privévluchten en dat maakt deze faciliteit nodig. De regeling heeft Aruba al jaren voor het reguliere vliegverkeer met de Verenigde Staten. Hierdoor worden de vluchten aangemerkt als "domestic flights" en hoeven passagiers niet nogmaals in Amerika door douane en immigratie gecontroleerd te worden.

Directeur Peter Steinmetz van Aruba Airport Authority (AAA) zei eerder dat de eerste fase van het project voor een pre-clearance voor Europa vorig jaar al van start ging. Pre-clearance is één van de zaken om het aantrekkelijk te maken naar Aruba de vliegen. Het past ook in de kabinetsplannen die van Aruba een knooppunt willen maken voor het zakelijk verkeer tussen Europa en de regio.

Pre-clearance-prive-vliegtuigen

Business Event Arubahuis