het-arubahuis

Persberichten

Renovatie Willem de Zwijgerplein binnenkort van start

Den Haag\Oranjestad –  De renovatiewerkzaamheden aan het Willem de Zwijgerplein voor het gerechtsgebouw in Oranjestad zullen in januari van start gaan.

Premier Mike Eman, samen met de minister van Infrastructuur Benny Sevinger en de minister van Financiën Juan David Yrausquin, tekenden voor de renovatie, die door aannemersbedrijf Bohama wordt uitgevoerd. In totaal duren de werkzaamheden vier maanden. De kosten van dit project worden geraamd op iets meer dan een miljoen Arubaanse florin (400.000 euro).

De symmetrische vorm van het plein is gehandhaafd, terwijl ook de obelisk is geïncorporeerd in het project. Verder is er meer ruimte gecreëerd voor beplanting om het plein.

Kunstenaar Ciro Abath heeft de opdracht gekregen om een standbeeld van Vrouw Justitia te maken, dat op het plein wordt geplaatst.

Het Willem de Zwijgerplein vormt de vijfde en laatste aanbesteding van het renovatieproject van het gerechtsgebouw dat uitgevoerd wordt door het Monumentenbureau. Het gerechtsgebouw zelf is december vorig jaar opgeleverd.

0302 Willem de Zwijgerplein 001  0302 Willem de Zwijgerplein 002