het-arubahuis

Persberichten

Nieuwe Gevolmachtigde Minister van Aruba beëdigd

Oranjestad – Afgelopen donderdag werd de heer J.A. (Alfonso) Boekhoudt beëdigd als de nieuwe Gevolmachtigde Minister van Aruba in Den Haag. Aanwezig gedurende deze ceremonie waren ministers uit het Kabinet Mike Eman II. De heer Boekhoudt zal in december naar Nederland afreizen om aan zijn nieuwe functie te beginnen.  

Premier Eman is zeer tevreden over de snelle verloop van deze benoeming. “Wij zijn enorm tevreden dat wij een Gevolmachtigde Minister hebben voorgedragen die alle kwalificaties  bezit, zowel de economische als de diplomatieke aspecten, die nodig zijn om deze functie in Den Haag te vervullen. ”   

Aruba is momenteel bezig met het opzetten van een derde economische pijler om zoveel mogelijke bedrijven en instituties, die voornamelijk afkomstig zijn vanuit Europa en Nederland, de mogelijkheid biedt om zich op Aruba te vestigen.

De sociale aspecten van de Arubaanse gemeenschap in Nederland zal van het Arubahuis de nodige aandacht krijgen. Ook onze Arubaanse studenten en personen die naar Nederland worden uitgezonden in verband met hun medische situatie, blijft de verantwoordelijkheid van het Arubahuis en worden met de nodige zorg behandeld.

“Wij zijn overtuigd dat deze uitdagingen door de heer Boekhoudt succesvol zullen worden uitgevoerd.  Als directeur van het havenbedrijf APA heeft hij gedurende de jaren veel expertise opgebouwd om het Arubahuis correct te besturen en is hij in staat om op een voortreffelijk manier relaties op hoog niveau te onderhouden. Dat hij sociale en humanitaire eigenschappen beschikt heeft hij reeds bewezen als directeur van het Rode Kruis Aruba, ” aldus Eman.

Premier Eman zei dat de huidige Gevolmachtigde Minister Edwin Abath een tijd nog in Nederland zal blijven om de heer Boekhoudt in te werken. Eman had bewondering voor het belangrijke werk dat Abath de afgelopen regeringsperiode in Den Haag heeft verricht. In 2009 was de relatie met Nederland heel slecht en de taak van de nieuwe regering was om vertrouwen te herwinnen en de relatie te verbeteren. “Belangrijk is dat eenmaal het vertrouwen terug is, het van belang is om dat vast te houden. Op structurele basis dient men met elkaar in contact te blijven en minister Abath heeft hieraan een enorme bijdrage geleverd,”aldus premier Eman.

 

 0293 Alfonso Boekhoudt ta biaha otro luna pa Hulanda pa tuma encargo di Arubahuis IMG 5336 0293 IMG 5396 

 

 

 

 

Business Event Arubahuis

Bezoek Minister Guillfred Besaril aan FC Twente