het-arubahuis

Publicaties

Opening expositie van Arubaanse kunstenares Shahaila Winklaar

Den Haag – In de expositieruimte ‘Sala Padu’ van het Arubahuis, werd gisteren de expositie ‘Dushi Aruba’ en ‘Vrouw en Macht’ van kunstenares Shahaila Winklaar officieel geopend door de Gevolmachtigde Minister van Aruba dhr. Edwin Abath en kunstenares Shahaila Winklaar. “Ik ben zeer vereerd dat vandaag mijn schilderijen in het Arubahuis tentoongesteld zijn! Mijn eiland Aruba is altijd een van mijn grootste inspiratiebronnen geweest. Zodoende ben ik ervan overtuigd dat het Arubahuis de ideale locatie is voor mijn expositie.” vertelde Shahaila. 

Shahaila Winklaar (Zwijndrecht, 1968) woont en werkt in Nederland en is van Arubaanse afkomst. Na haar studie politicologie werkte zij tien jaar als parlementair medewerker in de Tweede Kamer. In de avonduren volgde zij de opleiding docent beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sinds haar afstuderen in 2008 werkt ze als beeldend kunstenaar en museumdocent. “Ik maak figuratief beeldende werk voornamelijk met Oost-Indische inkt en olieverf. Terugkerende thema’s in mijn beeldend werk zijn mijn innerlijk leven en macht & houding. Mijn innerlijk leven bloeit met stille momenten: verstilling door wat ik zie. Vaak had ik dat op Aruba, maar ook wanneer ik naar mijn kinderen kijk. In mijn serie schilderijen ‘Dushi Aruba’ heb ik mijn verlangen naar deze momenten in verf weergegeven: de Arubaanse sfeer, de kleuren, het licht en de warmte. Eigenlijk sluit ik mijn ogen om te kunnen zien. Naast mijn eiland Aruba is de Nederlandse schilder Ton Schulten ook een grote inspiratiebron geweest voor deze serie. Mijn tweede thema en serie is ‘Vrouw en Macht’. Gedrag en lichaamshouding van machtige, invloedrijke mensen fascineren mij enorm. Ik observeer, analyseer en pak de essentie hiervan in mijn tekeningen.” aldus Shahaila.

Ook aanwezig tijdens de officiële opening waren de Gevolmachtigde Minister van Sint Maarten dhr. Mathias Voges en de afvaardiging van het Curaçaohuis. Onder de gasten waren ook de ouders, familie en vrienden van Shahaila, die zeer trots zijn op Shahaila. Tijdens de toespraak van de Gevolmachtigde Minister dhr. Edwin Abath feliciteerde hij Shahaila hartelijk. “In jouw schilderijen is duidelijk te interpreteren hoe groot jouw liefde, betrekking en passie is voor jouw eiland Aruba. Wij voelen ons als Arubanen allemaal betrokken met ons eiland. Wij zijn ook constant met deze betrokkenheid bezig in onze gedachten. Sommigen van ons kunnen deze gedachten uiten door gebruik te maken van onze handen en hart. Jij hebt door middel van jouw  prachtige en kleurrijke schilderijen deze betrokkenheid uitmuntend geïnterpreteerd.” aldus de Gevolmachtigde Minister.

De tentoonstelling is te zien van donderdag 06 september tot en met vrijdag 05 oktober 2012. Op maandag 10, 17 & 24 september en op 01 oktober 2012, rond 12.30 uur, zal de kunstenares bovendien persoonlijk aanwezig zijn.

Opening expositie van Arubaanse kunstenares Shahaila Winklaar  Opening expositie van Arubaanse kunstenares Shahaila Winklaar  Opening expositie van Arubaanse kunstenares Shahaila Winklaar  Opening expositie van Arubaanse kunstenares Shahaila Winklaar  Opening expositie van Arubaanse kunstenares Shahaila Winklaar  Opening expositie van Arubaanse kunstenares Shahaila Winklaar