het-arubahuis

Informatie inzake zorgtoeslag en de SVB-check

INFORMATIE INZAKE ZORGTOESLAG EN SVB-CHECK

Mensen die in de basisverzekering zitten kunnen in aanmerking komen voor zorgtoeslag, mits zij werkzaam zijn in Nederland en belasting betalen. Is dat niet het geval vraag dan geen zorgtoeslag.

De zorgtoeslag werkt zo: je vraagt het aan, je krijgt het toegekend en achteraf gaat de belastingdienst controleren of je er daadwerkelijk recht op hebt. Het Idee achter de zorgtoeslag is dat je zelf je ziektekostenverzekering betaald, (dus niet via de Arubalening), je werkt op het moment dat je de zorgtoeslag aanvraagt en je inkomen is niet zo hoog, met andere woorden je krijgt een toeslag als een tegemoetkoming in de kosten voor de zorg.

Om na te gaan indien je in de basisverzekering verzekerd dient te worden, adviseren wij om regelmatig de SVB check te doen via onderstaande link:http://www.svb.nl/Images/3299NT.pdf

De SVB is leidend of je in de basisverzekering moet zijn of niet. Soms zit je in de basisverzekering en stop je met werken, dan zegt de SVB dat je terug moet naar een internationaal verzekering. Stop je met werken, dan dien je ook meteen de zorgtoeslag te stoppen.