het-arubahuis

Bio Gevolmachtigde Minister J.D.E. Yrausquin

Juan David Elias (Juan) werd geboren op 1 januari 1980 te Oranjestad, Aruba. Na het behalen van zijn diploma havo Luzac, Rotterdam studeerde hij 'automotive management' aan de IVA Driebergen. Na zijn studie in Nederland keert hij terug naar Aruba, waar hij aan de slag gaat bij het familiebedrijf Yrausquin. Hij is daar van 2001 tot 2003 adjunct-directeur en van 2004 tot 2009 algemeen directeur. In dezelfde periode is hij ook actief bij de werkgeversorganisatie ATIA, aanvankelijk als bestuurslid en later als vice-voorzitter en voorzitter.

In 2009 maakt Juan David Yrausquin de overstap naar de publieke sector; hij wordt met voorkeurstemmen gekozen tot lid van de Staten van Aruba voor de Arubaanse Volkspartij (AVP). In die zittingsperiode is hij tevens vice-fractievoorzitter en voorzitter van de vaste statencommissie voor economische en financiële zaken.

Bij de verkiezingen van 2013 wordt hij wederom met voorkeurstemmen gekozen en benoemd tot minister van financiën en overheidsorganisatie. In juli 2014 treedt hij af.

In 2015 verhuist hij met zijn gezin naar de Verenigde Staten om 'public administration' te studeren aan de Columbia University in the City of New York.

De heer J.D.E. Yrausquin is op 17 november 2016 benoemd tot gevolmachtigde minister van Aruba in het tweede kabinet Mike Eman.

Business Event Arubahuis

Bezoek Minister Guillfred Besaril aan FC Twente