het-arubahuis

Pensioen informatie

Pensioengerechtigden:

Personen die in aanmerking komen voor een pensioenuitkering van Aruba zijn diegenen die na de status aparte het eiland hebben verlaten. Personen die vóór de status aparte zijn vertrokken van Aruba, komen in aanmerking voor een Nederlands Antilliaanse pensioen. Deze personen dienen zich te wenden tot de SVB van de Nederlandse Antillen. Voor meer informatie kunt u het Kabinet van de Nederlandse Antillen bellen op telefoonnummer 070-3066 111.

Bewijs van in leven zijn (Attestatie de vita):
Per januari 2012 is het bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) voor pensioengerechtigden in Nederland afgeschaft.

Dit geldt niet voor degenen die buiten het Koninkrijk wonen. Pensioengerechtigden die buiten het Koninkrijk wonen dienen rekening te houden dat hun betaling achteraf wordt betaald. Dit betekent dat als de aangiftedatum van uw bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) 1 april is, ontvangt u uw betaling over de maand maart. 

Het aanvraagformulier, om in aanmerking te komen voor een pensioenuitkering, is verkrijgbaar bij het Arubahuis. Voor meer informatie kunt u de website van de Sociale Verzekeringsbank Aruba bezoeken op www.svbaruba.org

Arubanen die woonachtig zijn in Nederland en een AOW pensioen uit Aruba ontvangen kunnen via het Kabinet hun Attestatie de Vita inleveren om hun pensioenuitkering te ontvangen. Ook kunt u de Attestatie de Vita direct mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie kunt u vinden op www.apfaruba.org

Bij nieuwe aanvragen voor pensioen dient het BSN (Burger Service Nummer) worden doorgegeven.

Sociale gevallen:
Aangezien bijna alle sociale gevallen een individueel karakter hebben, raden wij u aan om direct telefonisch contact met de afdeling op te nemen, vervolgens wordt u geïnformeerd of het noodzakelijk is een brief te schrijven of dat u persoonlijk langs moet komen. Er zijn gevallen dat u naar een andere instantie wordt doorverwezen. Voor meer informatie kunt u telefoonnummer 070-3566 200 bellen.