het-arubahuis

Afdeling Juridische en Algemene Zaken

De afdeling Juridische en Algemene Zaken verleent juridische ondersteuning aan de Gevolmachtigde Minister en is betrokken bij de voorbereidingen van de te behandelen onderwerpen in de Rijksministerraad. Ook nemen de functionarissen van deze afdeling namens de Gevolmachtigde Minister deel aan diverse ambtelijke overleggen met betrekking tot Koninkrijksaangelegenheden.

Daarnaast ondersteunt de afdeling Juridische Zaken de diverse afdelingen van het Kabinet van Aruba met juridisch advies en geven zij algemene juridische informatie over Aruba.

Contactpersonen voor deze afdeling zijn:

Mw. S.C.E. John, LL.M.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 070-35.66.200

Dhr. G. Y. Ling, LL.M
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 070 356 62 00

De Afdeling Juridische en Algemene Zaken is van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur en is op vrijdag uitsluitend telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 12:30 uur.

Afdeling Financiën

De afdeling Financiën van het Kabinet is in hoofdzaak belast met de voorbereiding en verwerking van de comptabele/financiële gegevens die verband houden met de inkomsten en uitgaven van het Kabinet. Op de afdeling zetelen vier medewerkers belast met het financieel beheer.

De Arubaanse overheid heeft verschillende verplichtingen in Nederland. Naast de reguliere taken verricht de afdeling ook administratieve en financiële taken ten behoeve van het eiland Aruba. 

De belangrijkste taken van de Afdeling Financiën zijn:

  • Verrichten van financiële handelingen ten behoeve van het Kabinet;
  • Zorgdragen van het jaarverslag van het Kabinet;
  • Bereken en uitbetalen van salarissen;

Heeft u nog vragen dan kunt u tussen 09.00 - 17.00 uur contact opnemen met de Afdeling Financiën.

 

Afdeling Onderwijs

De afdeling Onderwijs behartigt de belangen van Aruba op het gebied van onderwijs en in het bijzonder de belangen van de Arubaanse studenten in Nederland in de breedste zin van het woord . De afdeling fungeert als contactpersoon en ambtelijk liaison voor en tussen onderwijspartners, relaties en andere belanghebbenden in Aruba en in Nederland. 
 
De voornaamste taak van de afdeling Onderwijs van het Arubahuis is de opvang en begeleiding van Arubaanse studenten in Nederland met een studielening van Land Aruba (Arubalening). Het Arubahuis heeft in elke regio in Nederland een mentor voor de ondersteuning en begeleiding van de eerste jaars HBO en WO studenten. Voor alle studenten uit Aruba geldt - zowel met of zonder Arubalening (freemovers) - dat zij de afdeling Onderwijs kunnen benaderen voor informatie en advies en voor gratis deelname aan de jaarlijkse opvang van nieuwe studenten in augustus. Naast de opvang en begeleiding verzorgt de afdeling Onderwijs ook informatie en voorlichting aan aspirant studenten uit Aruba. Het Arubahuis werkt nauw samen met de afdeling Studiefaciliteiten van Departamento di Enseñansa Aruba (DEA) die belast is met de verstrekking van de Arubalening voor het volgen van een vervolgopleiding op Aruba, in de regio en in Nederland. 
 
De afdeling Onderwijs van het Arubahuis en Departamento di Enseñansa Aruba (DEA) hebben samen de pagina "Studia na Hulanda" ingericht speciaal voor alle (aspirant) studenten van Aruba. De pagina is een belangrijke informatiebron over studeren in Nederland en bevat informatie over alle belangrijke onderwerpen zoals studiefinanciering, studiekeuze, huisvesting, inschrijving in Nederland, verzekering, opvang en begeleiding, laatste nieuws en meer.
 
Speciale pagina "Studia na Hulanda" voor Arubaanse studenten
 

Lees meer

Afdeling Economische Voorlichting

Het beleid van de regering in het aantrekken van investeringen is gericht op diversificatie van de Arubaanse economie. De overheid stimuleert vooral kapitaalintensieve investeringen, de vrije zone activiteiten, telecommunicatie, de internationale financiële sector, alternatieve energie en de toerisme gerelateerde diensten. Het aantrekken van investeringen heeft, behalve de voor de hand liggende voordelen voor de Arubaanse economie zoals het binnenstromen van kapitaal en het creëren van extra werkgelegenheid, tevens het grote voordeel van wat bekend staat als “knowledge spillover”. Dit betekent dat lokale (Arubaanse) bedrijven hun eigen productiviteit kunnen vergroten door samenwerkingsbanden aan te gaan met de buitenlandse investeerders/ondernemers, door hun werkmethoden te imiteren, of door hen getrainde werknemers later over te nemen.
De afdeling Economische Voorlichting onderhoudt contacten met ondernemers die geïnteresseerd zijn om in Aruba te investeren.

Lees meer