het-arubahuis

De Duitse ambassadeur in Nederland de heer dr. Heinz-Peter Behr bracht een beleefdheidsbezoek aan Gevolmachtigde Minister Edwin Abath. Dit bezoek aan het Kabinet van Aruba is naar aanleiding van het aanstaande werkbezoek van ambassadeur Behr aan Aruba, Curaçao en St. Maarten.
Gevolmachtigde Minister Abath gaf tijdens een prettig gesprek een uiteenzetting van de huidige ontwikkelingen die nu plaatsvinden in Aruba, met name de renovatiewerkzaamheden in de steden en in de wijken. Ook gaf de bewindsman informatie over de plannen van de Arubaanse regering om naast het toerisme en olieraffinage, een derde economische pijler te scheppen, namelijk alternatieve en duurzame energie. Duitsland is binnen Europa vooruitstrevend op dit gebied.
Ook kwam in het gesprek ter sprake de ontwikkelingen die Aruba meemaakt op toeristisch gebied. Minister Abath vertelde aan ambassadeur Behr dat een groot gedeelte van de toeristen afkomstig is uit Noord Amerika, maar dat de Arubaanse regering serieus bezig is met diversificatie van de toeristenmarkt, door meer toeristen aan te trekken uit Zuid Amerika en Europa.
Ambassadeur Behr zei ontzettend onder de indruk te zijn van de informatie die hij van minister Abath kreeg en dat deze informatie van groot belang is op de voorbereidingen op zijn bezoek aan Aruba.
Als aandenken aan dit bezoek gaf Gevolmachtigde Minister Abath een exemplaar van het fotoboek “Wings over Aruba” aan ambassadeur Behr.

Bezoek_ambassadeur_Duitsland   Bezoek_ambassadeur_Duitsland2